2013. szeptember 21., szombat

Bicikli-La Bicicleta



 
Kihívásokat akartam. Hajlongani a pálmafák alatt. Kinyújtózva és megnyúzva lenni. Tessék, ne mondja senki, hogyha kéretik  akkor nem adatik.
Bringázz Valenciában! Igazi sokkterápia. Olyan bevállalós fajta. Élvezd!
Elindulsz előre és azt veszed észre, hogy egy ügyes csellel megkerülted saját magad. Hm, ügyes!  A körbe-körbe az új  előre. Akármerre indulok is el kis utcánkból utak, járdák, a jól épített  bringautak szövevényében,  láss csodát a belváros helyett az északi körgyűrűnél , a helyi börtönnél és a Barcelona feliratnál eszmélek, hogy bakker megint rámentem! Pedig nincsenek hegyek, emelkedők, csak városok évgyűrűi vannak  utcagyűrűben elmesélve. A város kérgei nincsenek mértanilag szerkesztett merőleges utcákkal kikövezve. vannak viszont büdös sikátorok, street arts-os zsákutcák, építkezések vannak. 
Vagy tulajdonképpen már nem tudom   mi van. A zen biciklizés művészete talán. Robert Pirsig  nyilván beájulna. Egy bringás, aki zen motorosnak képzeli magát- muhaha. De miért is ne?!

Amikor minden keretet túllépve és elvesztve  egyszer csak az ember  elhagyja a józan észét az egyik saroknál  és elkezd tekerni  az érzései alapján, mert ekkor már vicc az egész.  Mert már abszolút nem vagy ura a térképnek, a terepnek, mert  nem oda jutsz  ahova tervezel térképpel vagy tervezővel. Persze  egy hét után már nem bánom ezt a cselt. Így csatangolva jutottam el a graffitis negyedbe, vagy találtam meg a tánciskolát.
Lehet bérelni a Valenbisi oldalon regisztrált kódokkal egyenbringát 275 parkoló,tárolóhellyel. Lehet kérem  használni, lerakni a 2750 db tartott bringaparkból egyet, felkapni továbbtolni. Vagy lehet használni a közösségi bikesharing–et igénybevenni, nekünk innen van. Persze lehet bringaboltban újat venni, helyi ecserin pedig használtat, persze biztos van aki inkább szó nélkül elviszi, amit akar.
Biztos nincsenek véletlenek. A mai útvonaltervezéskor a Google map böngészése közben olvastam a hírt, hogy  Larry Page a Google nagyvezíre  feltatlálta a spanyolviaszt. Biztos őt is coacholták mostanában és eljutott az (ön)felismrésig-nem lehet egyenesvonalú egyenletes mozgással egészséges maradni hosszútávon, egyre magasabbra jutni pihenés nélkül. Meg  kell pihenni. Meg kell tudni állni és újra elindulni, mert ez az egészséges és hosszú élet titka. Meg a biciklizés. Ki is fejlesztették  a főnök kérésére az új, fenntarható emberi életpályatervezőt egy Google bicikli képében.

Einstein ezt kb 100 évvel ezelőtt megmondta:  „Az élet olyan, mint a biciklizés. Ahhoz, hogy egyensúlyban legyél, haladnod kell." Larry Page üzleti modellt épít rá. Mi, itt  Valenciában már a gyakorlatban teszteljük. Éddig abszoltút életképes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése