2013. szeptember 19., csütörtök

Graffiti, Street Art vagy amit akartok

Ízlés és hozzáállás kérdése, hogy valaki a határeset melyik oldalán találja magát, aki street artot művel  vagy éppen grafittikkel  alkot véleményt. A tegnapi bejegyzés szerint is akadnak  vandálok,és vannak művészek, meg akad rablóból pandúr is. Van, aki elvesz, van aki hozzátesz.
 
Valencia belvárosi része is elég lepukkant sok helyen. A felújítások, újjáépítések abbamaradtak a recesszió idején, és a turistáknak fenntartott vígalmi negyed a maga módján teszi vonzóvá magát az arrajáróknak. A fali képek a városrész szexepilljeivé váltak. Boltok portáljait díszítik, hátérül szolgálnak, ápolnak, de nem takarnak el.
 
Kiemelik, felhívják a figyelmet magukra vagy a kapukra. Működnek. Nem lehet fényképező, okostelefon villantása nélkül elmenni mellettük. Mosolyt csalnak, elgondolkodtatnak.     A valenciai művészek tematikusabb képei bontva blogon és  a FB oldalon is megtalálhatóak .

A falfirkák gyűjtésének kezdeményezője egyébként  Brassaï volt, aki a párizsi gyerekek falfirkáiról készített fotóalbumot.






































 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése